Scoala de osteopatie

Dragi studenți,
Inainte sa va inscrieti, faceti o sedinta cu metoda proprie fiecarei scoli, caci ele sunt diferite. Astfel veti stii ce sa alegeti.

Desfasurate sub directa indrumare a dl-ui prof. Vasile Patrascu Osteopat D.O, absolvent al C.O.E, actualul Colegiul Osteopatic Holistea, agreat in 2007 de Ministerul Sanatatii din Franta, cursurile propun un concept inovator, cu triplu efect:

  1. curativ: (se poate vedea la Sedinta de osteopatie Osteosan);
  2. regenerativ: ameliorează funcționalitatea fizică, psihică (concentrarea și coordonarea) cât și cea a organelor interne;
  3. preventiv: se obtine o mai buna organizare corporala ce a ce creste rezistenta contra traumatismelor si agresiunilor de orice fel.

Dl. prof. Vasile Patrascu Osteopat D.O. este absolvent al Colegiului Osteopatic Holistea ( fostul Colegiu Osteopatic European de la Paris ) si are o experienta de aproape 30 de ani de practica osteopatica in propriul cabinet din Elvetia. Inaintea celor 6 ani de studii osteopatice, a lucrat 14 ani ca fizioterapeut in medicina fizica si reeducarea functionala in cadrul spitalului regional din Sion, cantonul Valais. Astazi, la 80 de ani, este in masura sa transmita cunostinte importante tinerei generatii. De aceea vine periodic la Bucuresti si pune la dispozitie toate cunostintele sale.

osteosan course
Secventa din cursul Osteosan

Metoda Osteosan inspirata din conceptul unic al COE, este diferita in raport cu cele mai multe alte metode osteopatice, caci trebuie stiut ca osteopatia se practica de mai multe maniere. Diferenta se vede deja prin triplul sau effect. Deasemenea, precizia diagnosticului ca si derularea tratamentului se disting prin rezultatele excelente obtinute. Astfel, eficacitatea terapiei se manifesta deja din timpul sedintei si nu numai pentru disfunctii si dureri obisnuite, ci si pentru suferinte importante ca protuzie sau unele hernii discale, astm, depresie sau chiar Parkinson. Metoda noastra este o cale sigura pentru a ajuta corpul sa se organizeze mai bine, producind astfel efecte benefice, de lunga durata.

Specificul osteopatiei, care se practica numai cu mainile, este caracterul holistic, de luare in considerare a totalitatii corpului, insa fara teste eficace, punerea corecta a diagnosticului osteopatic este comparabil cu dictonul «a gasi acul in carul cu fin». Trebuie stiut ca valoarea terapiei noastre depinde de corectitudinea stabilirii diagnosticului. In plus, de-a lungul sedintei de tratament trebuie respectate anumite criterii, un anumit timing.

Metoda Osteosan, cu un fundament stiintific solid, fara nici o referire cu caracter mistic, are un obiectiv precis si mijloace tehnice de diagnostic si tratament simple dar eficace, organizate in module de teste. Stapinind conceptul si metoda Osteosan avem capacitatea de a intelege si posibilitatea de a ajuta cu adevarat corpul omenesc. Numai practicind dupa aceasta metoda si eliberand cu precizie locul care costitue leziunea osteopatica, se poate stimula plasticitatea care se manifesta sub forma unui domino ce se declanseaza pentru a obtine o schimbare si o mai buna reorganizare a intregului corp.


Ne putem intreba de ce celelalte metode fac totusi bine? Explicatia este ca in urma manipularii, facuta cu mare viteza (thrust, trosneala – este maniera de lucru a celor mai multi practicieni) corpul nu poate sa se apere si se va schimba. Aceasta va produce o modificare a tensiunilor ce provoaca suferinta pacientului, dar fenomenul de domino (capacitatea de plasticitate a corpului) nu se va declansa. Se obtine totusi pentru scurt timp impresia de buna stare; aparentă însă, căci pe termen lung va fi negativă. Corpul se va schimba dupa vointa terapeutului si nu dupa cum vrea el, natural, așa cum are el nevoie sa se poata reorganiza mai bine. Adesea insa, nu se face legatura de la cauza la efect, trecandu-se astfel cu vederea diagnosticul gresit.

Parafrazind, cu metoda noastra "trageti la tinta cu luneta" și dintr-un singur foc nimeriți in plin centru. Cu alte metode "trageti la tinta cu alice", dintre care una poate, va nimeri tinta. Dar nu este sigur.


Cursurile Osteosan se vor desfasura de-a lungul a 12 module pe an, de 2 zile, simbata si duminica.

Ce este leziunea osteopatica, care este miscarea respiratoare primara a tesuturilor, biomecanica osteopatica a intregului corp, care este tinuta terapeutica corecta etc, toate aceste secrete si particularitati ale meseriei noastre le veti asimila de-a lungul celor 4 ani si 48 de module, la sfarsitul carora veti deveni un practician independent, cu capacitatea de a stabili un diagnostic corect si a aplica mijloacele terapeutice corespunzatoare.

Este de dorit ca viitorii studenti sa aibe deja o pregatire in domeniul sanatatii: kinetoterapeuti, asistenti medicali, studenti in medicina sau osteopatie, maseur si alte diplome corespunzatoare. Medicii sunt bineveniti.

Pretul unui an de studii este de 2.000 de Euro, din care 500 taxa de inscriere, rambursabila numai in cazuri exceptionale.

Detalii la tel. 0742 744 498 si e-mail : osteopatrascu@hotmail.com